VIP behandeling van de Heilige Geest

Mijn naam is Martijn Lustig. Ik ben 37 jaar oud en oudste van vijf kinderen: vier jongens en een meisje. Ik ben opgegroeid in Dieren in een gebroken gezin.

Martijn Lustig vertelt zijn getuigenis in Omega Kerk Apeldoor
Martijn Lustig vertelt zijn getuigenis in Omega Kerk Apeldoorn

Ik ben door mijn ouders wel ‘gelovig’ opgevoed en ging ook mee naar de kerk. Ik geloofde als kind ook dat de bijbel waar was en dat God echt bestond. Ik ging in de zomer vaak naar bijbelkamp van de NCGB in De Steeg. Zo ook in de zomer tussen groep acht en de brugklas. Het thema was geestelijke wapenrustig uit Efeziërs 6 en in die week heb ik een persoonlijke keus voor Heer Jezus gemaakt in mijn leven. Ik was een week lang was in de wolken van geluk. Daarna ging ik naar de Mavo en de wereld begon aan mij te trekken. Ik bleef wel naar de kerk gaan en de jeugd van de gemeente bezoeken, maar daarnaast begon ik ook met roken. Eerst shag, maar al snel ook weed. Ook begon ik veelvuldig alcohol te drinken. Doordat ik gepest werd, zocht ik een uitweg in middelen. Thuis vond ik ook niet de bevestiging die ik nodig had en ik probeerde een ander persoon te zijn. Ik raakte op het slechte pad: diefstal en vernielingen, politie en uiteindelijk zelfs de rechter. Ik probeerde bij tijd en wijle wel om terug te komen bij God, zo liet ik mij dopen en ging ik naar de Hoop in Dordrecht om af te kicken. Na terugkomst kon ik dat een half jaar vasthouden tot ik terugviel, deze keer ook met harddrugs. Ik bleef worstelen met God, mijzelf en mijn verslaving. Soms was ik een periode clean en ging ik weer naar de kerk maar ik ervaarde geen vrijheid. Ik werkte vanuit eigen kracht en ervaarde de aanwezigheid van God extern van buiten en niet binnen in mijzelf. Na 15 jaar op en neer gaan, was ik moe en verslagen. Ik wilde niet weer terug naar God, ik wilde dood en toch ook leven. In deze periode was mijn broer Thomas opgenomen in de kliniek van het Leger des Heils en kwam hij in