VIP behandeling van de Heilige Geest

Mijn naam is Martijn Lustig. Ik ben 37 jaar oud en oudste van vijf kinderen: vier jongens en een meisje. Ik ben opgegroeid in Dieren in een gebroken gezin.

Martijn Lustig vertelt zijn getuigenis in Omega Kerk Apeldoorn

Ik ben door mijn ouders wel ‘gelovig’ opgevoed en ging ook mee naar de kerk. Ik geloofde als kind ook dat de bijbel waar was en dat God echt bestond. Ik ging in de zomer vaak naar bijbelkamp van de NCGB in De Steeg. Zo ook in de zomer tussen groep acht en de brugklas. Het thema was geestelijke wapenrustig uit Efeziërs 6 en in die week heb ik een persoonlijke keus voor Heer Jezus gemaakt in mijn leven. Ik was een week lang was in de wolken van geluk. Daarna ging ik naar de Mavo en de wereld begon aan mij te trekken. Ik bleef wel naar de kerk gaan en de jeugd van de gemeente bezoeken, maar daarnaast begon ik ook met roken. Eerst shag, maar al snel ook weed. Ook begon ik veelvuldig alcohol te drinken. Doordat ik gepest werd, zocht ik een uitweg in middelen. Thuis vond ik ook niet de bevestiging die ik nodig had en ik probeerde een ander persoon te zijn. Ik raakte op het slechte pad: diefstal en vernielingen, politie en uiteindelijk zelfs de rechter. Ik probeerde bij tijd en wijle wel om terug te komen bij God, zo liet ik mij dopen en ging ik naar de Hoop in Dordrecht om af te kicken. Na terugkomst kon ik dat een half jaar vasthouden tot ik terugviel, deze keer ook met harddrugs. Ik bleef worstelen met God, mijzelf en mijn verslaving. Soms was ik een periode clean en ging ik weer naar de kerk maar ik ervaarde geen vrijheid. Ik werkte vanuit eigen kracht en ervaarde de aanwezigheid van God extern van buiten en niet binnen in mijzelf. Na 15 jaar op en neer gaan, was ik moe en verslagen. Ik wilde niet weer terug naar God, ik wilde dood en toch ook leven. In deze periode was mijn broer Thomas opgenomen in de kliniek van het Leger des Heils en kwam hij in aanraking met Omega kerk. Ik hoorde van zijn bekering en toen hij besloot zich te laten dopen, was het voor mij logisch om te komen en hier getuige van te zijn. Ik kwam naar de Omega kerk en het eerste wat mij opviel was de atmosfeer van liefde en een welkom gevoel, dat ik kon komen zoals ik ben. Na de doopdienst wilde pastor Hakob mij ontmoeten. Ik schoof het een beetje voor mij uit maar heb toegezegd een keer af te spreken. De avond voor de afspraak heb ik cocaïne gebruikt en veel alcohol gedronken. Een stemmetje in mij zei “waar ben je mee bezig”, “wat heb je te zoeken in die kerk”, “wat moet je met die vent”, dat soort gedachten had ik. De volgende dag ging met de fiets van Arnhem naar Apeldoorn, een fietstocht van anderhalf uur. Tijdens het fietsen wapende ik mijzelf in mijn gedachten. Ik dacht: ik ga niet voor mij laten bidden en er worden geen handen op mij gelegd. Ik ga gewoon een kopje koffie drinken en dan weer weg. Het ging anders. Nog vol van weerstand dronk ik een kopje koffie. Hakob zei: ik ben op zoek naar 300 strijders en jij bent er één van. Ik vond het maar een vreemd begin. Gedurende het gesprek begon ik dingen te vertellen waarvan ik juist had bedacht dit niet te vertellen, over mijn depressie, drugs- en alcoholgebruik. Wat ik nog goed weet en nooit zal vergeten, is dat ik op een gegeven ogenblik naar Hakob kijk en hem zie lachen. Het was een hemelse glimlach en op dat moment werd ik overspoeld door de Heilige Geest en gevuld met Zijn heerlijkheid, rust en vrede. Op dat moment, in dat ogenblik ben ik bevrijd door God zelf van geesten, van depressie, van alcohol-, drugs- en nicotineverslaving en ben ik gedoopt op bovennatuurlijke wijze met de Heilige Geest. Later hebben we nog gebeden samen en heb de gave van het spreken in Tongen ontvangen. Na onze afspraak zei Hakob: nu ben je vrij. Ik bedacht me dat ik een keus moest maken voor deze vrijheid. Ik koos ervoor te geloven dat ik vrij was en vrij zou blijven. Ik heb terplekke mijn shag weggegeven en tot op de dag van vandaag heb ik niet meer gerookt en zelfs geen afkickverschijnselen gehad, niet van het roken, niet van de alcohol en ook niet van de drugs. Ik heb een VIP behandeling van de Heilige Geest ontvangen, werkelijk waar! Nu zijn we bijna twee jaar verder en kan ik zeggen dat ik enorm gegroeid ben in mijn geloof en dat ik heling heb ontvangen in mijn emoties. Ik ben onder de indruk van het wonder in mijn leven. Ik ben dankbaar en prijs God voor mijn redding en genezing. Halleluja!

236 keer bekeken1 reactie